Σχόλιο για την απομάκρυνση των κοντέινερ από το 4ο Γυμνάσιο

Χθες απομακρυνθήκαν από το 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, από συνεργείο του δήμου, 2 μόνο από τα 6 κοντέινερ. Πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια των γονέων, των μαθητών και καθηγητών του σχολείου είναι η συνολική απομάκρυνσή τους και η δημιουργία αιθουσών εντός του κτηρίου. Τις προτάσεις αυτές της σχολικής κοινότητας του 4ου Γυμνασίου τις έχει υιοθετήσει η Λαϊκή Συσπείρωση και τις είχε φέρει στο δημοτικό συμβούλιο στις 31 Γενάρη. Επιπλέον, πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια αναδεικνύουμε με ερωτήσεις μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά διεκδικεί και απαιτεί την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων σε χώρους που είναι λαϊκή περιουσία – καθώς οικόπεδα υπάρχουν- γιατί πάνω από το 70% των σχολείων της πόλης μας είναι κατασκευασμένα πάνω από 30 χρόνια.

Είναι προκλητικό η δημοτική παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», να πανηγυρίζει ότι είναι δίκη της νίκη η απομάκρυνση των 2 κοντέινερ. Να τους θυμίσουμε ότι 9 χρόνια που ήταν διοίκηση, δεν είχε βγάλει άχνα για το ζήτημα αυτό.

Εμείς ως Λαϊκή συσπείρωση θα είμαστε πάντα δίπλα στους γονείς και θα παλεύουμε μαζί τους για την ασφάλεια των παιδιών, για την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Και στο ζήτημα της παιδείας δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο ο λαός και εδώ μπορεί να σώσει το λαό κοντρα στην πολιτική κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών που αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση των παιδιών μας ως κόστος.

Καλουμε όλους τους γονείς να κάνουμε υπόθεση δική μας το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχει το παιδί μας. Για να είναι τα παιδιά μας «η προνομιούχα τάξη».

Ζωή Κούλια, Δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκ νέου υποψήφια, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Ηλιούπολης.

Details

Blog στο WordPress.com.