Δήλωση του αθλητή στο ΓΣΗ Γιώργου Μαυροματίδη για την οπαδική βία.

Στο ίδιο έργο θεατές. Τα νέα έφτασαν αργά το βράδυ στον αθλητικό κόσμο. Ένα ακόμα νέο παιδί νεκρό σε συμπλοκές, αρκετοί ακόμα στο νοσοκομείο. Το πιο απεχθές πρόσωπο της κοινωνίας και του αθλητισμού είναι πάλι μπροστά μας, συνεχόμενα με το ίδιο σενάριο, αλλά διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ήταν ο Άλκης, τώρα είναι ο Μιχάλης, πριν ήταν δεκάδες άλλοι. Ονόματα που δεν πρέπει να ξεχαστούν στο πέρασμα του χρόνου γιατί έχουν κάτι να μας πουν. Ένα νέο παιδί δολοφονήθηκε από φασιστοειδή αυτή είναι η αλήθεια. Από φασιστοειδή που «έκοβαν βόλτες» στην Αθήνα με την πλήρη ευθύνη του κράτους και της αστυνομίας, που έμειναν άπραγοι μπροστά σε αυτό το έγκλημα. Ήξεραν ότι έρχονται, ήξεραν τι σχεδιάζουν. Το κατά τα άλλα οργανωμένο κράτος στους αγώνες του λαού και της νεολαίας, που όταν πρόκειται να καταστείλει ανθρώπινη απόγνωση κι οργή σε εξώσεις και πυρκαγιές είναι ικανότατο, χθες άφησε εκατοντάδες φασίστες να κυκλοφορούν με μαχαίρια και άλλα πολεμοφόδια στο μέρος που ήταν μαζεμένοι άνθρωποι και παιδιά.

Το έγκλημα ήταν μαθηματικά σίγουρο. Οι ευθύνες είναι πολλές σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και πρέπει άμεσα να αποδοθούν.

Όχι άλλα ευχολόγια και κροκοδείλια δάκρυα μετά το έγκλημα. Πρόληψη και ουσιαστικές δράσεις. Απέναντι στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό που δημιουργεί στρατούς, που το εισιτήριο κοστίζει όσο ένα μεροκάματο, που εκκολάπτει τον φασισμό στις τάξεις του.

Είμαστε μαζί με τον κόσμο που συρρέει στα γήπεδα για να στηρίξει την ομάδα του με τη φωνή του, το υστέρημα του. Ο αθλητισμός είναι κάτι που μας ενώνει, είναι μια καθημερινότητα που δημιουργεί χαμόγελο, σωματική και ψυχική ολοκλήρωση, κοινωνικές σχέσεις και αξέχαστα συναισθήματα. Η αγάπη για την ομάδα μας είναι κάτι μοναδικό, κάτι όμορφο και αθώο, ακόμα και στις ήττες, τις δύσκολες-στενάχωρες στιγμές. Θέλουμε γήπεδα γεμάτα, γεμάτα από κόσμο, μικρούς και μεγάλους. Γεμάτα από ανθρώπους που μοιραζόμαστε ίδιες ανησυχίες και προβλήματα, από ανθρώπους που παρά τις ομάδες που επιλέγουμε μας ενώνει μια ολόκληρη ζωή. Κι ας κερδίσει ο καλύτερος στο γήπεδο. Αυτή είναι η ομορφιά άλλωστε.

Δεν θα πεθάνουμε για την ομάδα μας, θα ζήσουμε να τη βλέπουμε κάθε Κυριακή!

Γιώργος Μαυροματίδης, Αθλητής του ΓΣ Ηλιούπολης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Blog στο WordPress.com.