Στηρίζω Λαϊκή Συσπείρωση γιατί…

Είμαι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Ηλιούπολης, υπήρξα Πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης, μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΑ, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και Γραμματέας του Σωματείου των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης

Η πολυετής εμπειρία μου ως συνδικαλιστής και η καθημερινή μου συναναστροφή με νέους και παλιούς συναδέλφους επαγγελματίες ήταν το εφαλτήριο για να ενδιαφερθώ για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την ευημερία των ίδιων και των οικογενειών.

Η συμμετοχή μου για δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης πλάι στους εκλεγμένους της «Δημοκρατικής Ενότητας» αρχικά και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην συνέχεια που στήριζε και στηρίζει το ΚΚΕ, με έκανε να καταλάβω ποιος είναι με ποιον, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι διάφορες τάχα απολιτίκ παρατάξεις, που διαφωνούσαν συμφωνώντας τελικά, καθοδηγούμενες από τις κυβερνήσεις, σε όλα τα θέματα που έμπαιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση.

Είδα τους εκλεγμένους της μιας παράταξης να «μεταναστεύουν» σε άλλη ή ακόμα και σε άλλες παρατάξεις γιατί κάτι τους εξυπηρετούσε προσωπικά. Στηρίζω την Λαϊκή Συσπείρωση γιατί όπως λέει και το σύνθημα «Ψηφίζεις Λαϊκή Συσπείρωση και σου βγαίνει Λαϊκή Συσπείρωση».

Έζησα από πολύ κοντά και από μέσα τον αγώνα των εκλεγμένων και των φίλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, για τις κατασχέσεις των σπιτιών της λαϊκής οικογένειας, για τα κοντέινερ στα σχολεία, για την ανάγκη στήριξης των ανέργων, των απολυμένων και όλο αυτόν τον αγώνα που χρειάζεται να γίνεται σήμερα που το καπιταλιστικό σύστημα δεν σταματάει αν δεν το σταματήσουμε εμείς.

Στήριζα και στηρίζω τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί είναι η μόνη δύναμη που παλεύει για να «ανθρωπεύσει πάλι ο άνθρωπος». Γιατί βρίσκεται κόντρα στη λογική κόστους-οφέλους. Γιατί διεκδικεί για σένα και για μένα, μαζί με εμένα, Δημόσια και δωρεάν Υγεία. Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Ελεύθερους χώρους άθλησης και πρασίνου. Ανθρώπινες συνθήκες σε ασφαλή  σχολεία και όχι μαθητές στα κοντέινερ.

Στηρίζω τη Λαϊκή Συσπείρωση για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Γιατί είναι η μόνη δύναμη που εκφράζεται μέσα από καθημερινούς αγώνες.

Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα να «Πάμε αλλιώς»!!!

Το χρωστάμε στους ανήμπορους, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, σε όλους αυτούς που απλώνουν το χέρι για να σηκωθούν.

Γιατί όπως έλεγε και ο Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!…”

Λαϊκή Συσπείρωση λοιπόν παντού για να ξαναγίνει η ελπίδα κάτι εφικτό και όχι απατηλό όνειρο.

Σιμόπουλος Γιώργος

Συνταξιούχος Ελεύθερος επαγγελματίας

Blog στο WordPress.com.